Infraszauna Tipp

Infraszauna Típusok sugárzók szerint

Az infraszaunák hatékonysága nem kétséges, a testre és a lélekre is pozitív hatással vannak. De ne higgyük, hogy minden infrakabin egyforma. Mielőtt bárki vásárolna vagy kipróbálna egy infraszaunát, érdemes tájékozódni, hogy melyik hogyan működik.

Az infraszaunák három típusa ismert

Kerámiasugárzós infraszauna

Az infraszaunák legrégibb fajtája. Az új kabinokhoz képest elavultnak tűnhet, de ne feledjük, hogy a finn szaunához képest még mindig hatékonyabb. Technológiája egyszerű: a kerámiasugárzó bocsátja ki az infrasugarakat. A legoptimálisabb hatás akkor érhető el, ha szaunázás közben nem mozgunk, mivel kisebb felületen bocsátja ki a sugarakat, mint a carbonszálas szauna. Eredményessége nem vitatott a szépségápolásban és az egészség megőrzésében.

Carbonszálas infraszauna

A legkorszerűbb infraszauna. Elődjéhez képest nagyobb felületen és jóval egyenletesebben termeli a hőt, ezáltal egyenletesebben oszlatja el a sugarakat a testen. A cabonszálak által kibocsátott infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe képesek behatolni. Technológiájának köszönhetően előbb beindul az izzadás és annak intenzitása is jóval nagyobb. A kerámiabetétes szaunákhoz képest előbb eléri használati hőfokát, így hamarabb lehet használni és kevesebb áramot fogyaszt. Mi több, előbb kikapcsolható, ugyanis tovább megtartja a hőt. Betegségek gyógyítására és megelőzésére, bőrfeszesítéshez és méregtelenítéshez nagyszerű megoldás.

Turmalin kristályos infraszauna

A kristályt már az ókorban is ismerték és természetfeletti erővel ruházták fel. Az elmúlt évtizedekben a kutatók is felfigyeltek a turmalin különleges képességeire. A Földön ez az egyetlen kristály, ami képes elektromosságot kisugározni. Hő hatására a negatív ionok lúgosítják a levegőt és szervezetet is, megkötik a levegőben lévő káros anyagokat és javítják a sejtek oxigénmegkötő képességét. A turmalin által kibocsátott negatív töltés erősíti az immunrendszert, javítja a mentális állóképességet és a vérkeringést, valamint elűzi a stresszt.


Infraszaunak.net