Infraszauna Leírások

Még több leírás infraszaunákkal kapcsolatban..

Az infraszauna és a finn szauna különbségei

Korunk nagy kérdése, hogy infraszaunát vagy finn szaunát használjunk egészségünk megőrzése érdekében. Mindkét szaunafajta jótékony hatással van az emberi szervezetre. Különbségük a módszerben és a hatékonyságban van. A finn szauna akár 100°C-ra is felforrósítja a levegőt, mialatt pozitívan befolyásolja az emberi szervezetet. Ezzel ellentétben az infrakabinban csupán 50°C körüli hőmérséklet van, de mégis, szemmel láthatóan jobb eredményeket lehet vele elérni fele annyi idő alatt.

Az infraszauna működése

Az infraszauna működési elve kézen fekvő, hiszen a Föld meleg forrása, a Nap is ezen az elven működik. Az infrasugarak segítségével jut el számunkra a jótékony hatás. A kabin belsejében áramló sugarak révén a testünk felfrissül, szervezetünk egészségesebb és ellenállóbb lesz, valamint lelkünk megnyugszik, bőrünk ragyogóbb és fiatalabb lesz. Az infraszauna hatékonysága abban rejlik, hogy a bőr alatt, akár 4 cm mélyen fejti ki hatását. Napi fél óra szaunázással nagyban segíthetjük testünk-lelkünk egyensúlyát.

Az infraszauna gyógyító hatása

A melegnek köztudottan gyógyító hatása van. A szaunák a hő segítségével teszik egészségesebbé testünket és gyógyítanak ki a betegségekből. Az infraszauna különlegessége az infrasugarak, amik a testben hőenergiává alakulnak és végigáramlanak a szervezetet. Olyan betegségek gyógyíthatók csupán napi fél óra infraszaunázással, mint a reuma és izomgörcsök, hát- és végtagsérülések, influenza és az allergia, valamint a veseműködés zavarai.


Infraszaunak.net